Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
pipelife
Varenummer: 2207002
Eks. MVA
 • Produsent

  Pipelife

  Serie

  Smartline

  Farge

  Hvit

  Materialer

  PP

  Produktmål

  3 meter x Ø40 mm

  Egenskaper

  Ø40
  Uten muffe

  Åpen og skjult montasje innomhus

  Vekt

  1 kg

  Pakkemål

  40 mm

  Pakkevolumen

  3.77 dm3

 • Pipelife Smartline avløpsrør hvit PP 40 mm x 3 meter u/muffe.

  SMARTLINE
  Smartline er godkjent i samtlige monteringssituasjoner og er enkelt å installere. Du kan bruke avløpsystemet til åpen og skjult montasje. I 75 mm og 110 mm er systemet også godkjent som bunnledning og for bruk frem til hovedledning. Kommer i PP (plast) med og uten forkrommet overflate og ser pent ut ved åpne løsninger på bad og andre våtrom. Røret kan kappes jevnt med vegg og gulv i og med bruk av skjøtenippel. Klammeret passer også på hatten over skjøten og utgjør dermed et fastpunkt. Kappet rørende må fases innvendig, en enklere operasjon enn utvendig fasing. Husk å fjerne all spon. Skjøtenippelen er tilpasset innvendig diameter på vanlige PP-rør og deler, samt 110 mm PVC grunnavløpsrør SN8.

  KLAMRING
  Fastpunktklamring gjøres for å feste røret til bygningskonstruksjonen og for å avsette et fastpunkt for ekspansjonen. Samtidig skal klamringen være utført slik at skjøter ikke glir fra hverandre. Bevegelseskrefter skal ikke overføres til bygningskonstruksjonen. Glideklammeret skal styre røret under den termiske bevegelsen til nippelen som skal ta opp ekspansjonen. Ved store temperaturendringer i rørmaterialet og lange rørlengder kan det være nødvendig å styre ekspansjonen over flere fastklamrede skjøter. Smartline klammer kan brukes både som fastklammer og glideklammer avhengig av om det plasseres over en nippel eller over selve røret. Det er spesielt viktig at løpemuffer blir fastpunktklamret ved hjelp av ett klammer på hver side.

  TILSLUTNING STØPJERN (MA)
  Tilslutning mellom spissende på støpejernsrør (75 mm og 110 mm) og PP avløpsrør utføres med krympemuffe eller MA-kobling (jet-kobling) som alltid skal kombineres med støttehylse. Tilslutning mellom muffe på støpejernsrør og PP spissende utføres med Mengering som består av en flat og en rund ringkomponent. Tilslutning til støpejernsrør og andre rørtyper kan også utføres med egnede gumminipler.

  POLYPROPYLEN PP
  Alle Pipelife innomhus avløpsrør og avløpsrørdeler produseres i plastmaterialet polypropylen - PP. Polypropylen kjennetegnes ved sine gode egenskaper som god varmebestandighet, kjemikaliebestandighet og slagfasthet, og er utviklet for å tåle det nordiske klimaet. Så det er uproblematisk å benytte Pipelife avløpsrørsystem selv i en unormal norsk vinter.

  Polypropylen har vært den mest brukte råvaren til fremstilling av innomhus avløpsrørsystem de siste 30 år, og utgjør i dag 95% av alt som leveres til det norske markedet.

  Pipelife avløpssystemene er godkjente til alle avløpsformål der avløpene stort sett begrenser seg til utslipp av vanlig spillvann.
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00