Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
pipelife
Varenummer: 2220504
Eks. MVA
 • Produsent

  Pipelife

  Serie

  Lydoptimert

  Farge

  Farget

  Materialer

  PP

  Produktmål

  3 meter x Ø50 mm

  Egenskaper

  Ø50
  Med muffe
  Lydoptimert

  Åpen og skjult montasje innomhus

  Vekt

  1 kg

  Pakkemål

  50 mm

  Pakkevolumen

  13.23 dm3

 • Pipelife Stilla PP avløpsrør 50 mm 3 meter blå.

  STILLA LYDDEMPET AVLØP
  Pipelife Stilla er et lyddempende avløpssystem for montering i bygninger. Stilla produseres i 50 mm, 75 mm og 110 mm og er typegodkjent for Norge av Nemko Certification. Systemet er testet etter Nemko Certifications fabrikknorm NCS P-202, som er basert på produktstandarden NS–EN 1451 for innomhus avløsrørsystemer av PP. Rørdelene har fastsittende tetningsringer for å gi den største sikkerhet.

  Materialet i Stilla® er en modifisert PP copolymer, som gir meget bra lydegenskaper. Bruk av bend med lang radius, grenrør med svingt innløp og klammer med gummidemping bidrar til å redusere lyden fra avløpssystemet ytterligere.

  KLAMRING
  Fastpunktklamring gjøres for å feste røret til bygningskonstruksjonen og for å avsette et fastpunkt for ekspansjonen. Samtidig skal klamringen være utført slik at skjøter ikke glir fra hverandre. Bevegelseskrefter skal ikke overføres til bygningskonstruksjonen. Glideklammeret skal styre røret under den termiske bevegelsen til nippelen som skal ta opp ekspansjonen. Ved store temperaturendringer i rørmaterialet og lange rørlengder kan det være nødvendig å styre ekspansjonen over flere fastklamrede skjøter. Smartline klammer kan brukes både som fastklammer og glideklammer avhengig av om det plasseres over en nippel eller over selve røret. Det er spesielt viktig at løpemuffer blir fastpunktklamret ved hjelp av ett klammer på hver side.

  TILSLUTNING STØPJERN (MA)
  Tilslutning mellom spissende på støpejernsrør (75 mm og 110 mm) og PP avløpsrør utføres med krympemuffe eller MA-kobling (jet-kobling) som alltid skal kombineres med støttehylse. Tilslutning mellom muffe på støpejernsrør og PP spissende utføres med Mengering som består av en flat og en rund ringkomponent. Tilslutning til støpejernsrør og andre rørtyper kan også utføres med egnede gumminipler.

  POLYPROPYLEN PP
  Alle Pipelife innomhus avløpsrør og avløpsrørdeler produseres i plastmaterialet polypropylen - PP. Polypropylen kjennetegnes ved sine gode egenskaper som god varmebestandighet, kjemikaliebestandighet og slagfasthet, og er utviklet for å tåle det nordiske klimaet. Så det er uproblematisk å benytte Pipelife avløpsrørsystem selv i en unormal norsk vinter.

  Polypropylen har vært den mest brukte råvaren til fremstilling av innomhus avløpsrørsystem de siste 30 år, og utgjør i dag 95% av alt som leveres til det norske markedet.

  Pipelife avløpssystemene er godkjente til alle avløpsformål der avløpene stort sett begrenser seg til utslipp av vanlig spillvann.
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00