Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00

Inr Maltilpasset

Alt om varmtvannsbereder

Montering og vedlikehold

Varmtvannsberederen skal monteres i rom med sluk. Pass på at den plasseres slik at den står eller ligger loddrett på underlaget (i vater). En vanlig varmtvannsbereder har 1,95 KW varmeelement og kan derfor monteres med stikkontakt. Har din bereder 3 KW element eller mer skal strømmen kobles til av elektriker. Husk å fylle varmtvannsberederen med vann før strøm kobles på. Viktig! Temperaturen i varmtvannsberederen bør holde minst 70 grader celsius for å unngå legionellabakterier. Ved temperaturer over 70 grader celsius vil legionellabakterier dø raskt (referanse: Folkehelseinstituttet). Det er påkrevd med lekkasjestopper ved montering av benkebereder uten tilgang til sluk.

Velg rett varmtvannsbereder

Velg varmtvannsbereder tilpasset antall personer i husstanden. Boenheter med 1-3 personer kan velge varmtvannsberedere fra 50 til 120 liter. Er det 4–8 personer i husstanden passer det med en bereder for 200 til 300 liter. Husstander med dusj og badekar, eller 4-6 personer velger ofte en varmtvannsbereder på 300 liter. Nye varmtvannsberedere kan gi en årlig strømbesparelse på 30 til 35 % sammenlignet med gamle modeller. Enkelte modeller varmer opp vannet inntil 3 ganger raskere uten å bruke mer strøm, disse kalles ofte Ekspressberedere eller Heat injection. Forventet levetid på en varmtvannsbereder av god kvalitet er 15-20+ år.

Unngå lekkasje

Varmtvannsberederen kan være en årsak til vannlekkasje. Det aller smarteste du gjør, er å sørge for at varmtvannsberederen står i et rom med sluk og membran i gulv, slik at du slipper lekkasjeskader om den skulle gå lekk. Det hjelper også å holde et øye med berederen, og ta gjerne en årlig inspeksjon. Hvis det drypper fra sikkerhetsventilen er det grunn til å følge med. Drypper det en gang i blant trenger det ikke å være et faresignal. Drypper det hele tiden er det et tegn på at noe er galt og det kan bli kostbart hvis du ikke får fikset det raskt. Du betaler for noen liter varmtvann hvis det drypper fra sikkerhetsventilen hele året. Har du mistanke om at ikke alt er som det skal, ta kontakt med rørlegger.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen