Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00

Inr Maltilpasset

Alt om varmepumpe

Slik fungerer en varmepumpe

En varmepumpe fordeler varme i huset på en miljøvennlig og kostnadseffektiv måte. Med en luft til luft varmepumpe blir det en jevn og behagelig temperatur i boligen. Velger du en varmepumpe tilkoblet vannbåren varme blir innemiljøet enda bedre. Varmepumpen henter varme fra omgivelsene, som kan være fra luft, jord, sjø, grunnvann og fjell. Dette er fornybar energi og gjør derfor varmepumpen både økonomisk gunstig og miljøvennlig. Varmepumpeteknologien bygger på et prinsipp som gjør det mulig å hente varme fra et lavt temperaturnivå, og heve dette til et høyere temperaturnivå. Det anbefales å bruke kvalifiserte fagfolk for montering av varmepumpe. Riktig installasjon sikrer god besparelse og minimalt lydnivå.

Miljøvennlig og kostnadseffektiv

Når varmepumpen henter grunnvarmen fra omgivelsene sine, betyr det at du kun betaler for noe av oppvarmingen. Naturen har selv tatt seg av resten. Du betaler kun for 25-50 % av oppvarmingen som skal til for å få den varmen du trenger. Dette er god utnyttelse av eksisterende energi, som reduserer energiforbruket og utslipp av skadelige klimagasser. Både din strømregning og CO2-utslippet vil derfor reduseres. Det innebærer riktignok en investering å installere en varmepumpe, men i løpet av noen år vil investeringen være nedbetalt og du kan glede deg over lavere strømregninger.

Varmepumpe som aircondition

Mange varmepumper fungerer også som aircondition. Det betyr at du i tillegg til å holde varmen på kalde vinterdager, kan du også holde en komfortabel innetemperatur på varme sommerdager. Det blir slutt på å komme hjem til et overopphetet hjem etter en lang arbeidsdag. De fleste varmepumper har programvalg så du kan sette i gang varmepumpen litt før du kommer hjem, slik at du blir møtt med en behagelig temperatur når du er ferdig på jobb. Det gir deg ekstra overskudd og kanskje du kan nyte de få sommerdagene vi har enda bedre.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen