Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Egenskaper
Farge
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om vannlås servant

Vannlåsens funksjon

En vannlås skal hindre lukt og kloakkgass fra å trenge opp fra rørsystemene. Vannlåsen er en del av avløpsrøret, og en klassisk vannlås er utformet slik at den hele tiden er fylt med vann. Vannet blir en barriere mellom luften på begge sider av vannlåsen. Dette hindrer lukt og kloakkgass fra å trenge opp og inn i huset. Alle oppvaskbenker, utslagsvasker, porselensservanter, toalett og sluk skal ha en vannlås. Følg monteringsanvisningen nøye når du skal montere din nye vannlås, eller be om hjelp fra en autorisert rørlegger slik at du er sikker på at alt blir riktig montert.

Vedlikehold av vannlås

En moderne vannlås krever sjelden mer vedlikehold enn rensing. Over tid vil det samle seg skitt og smuss nederst vannlåsen, og det lønner seg å rense denne et par ganger i året. De fleste vannlåser til kjøkken er utstyrt med en plugg i bunnen slik at det er enkelt å tappe ut vann og stake opp rørene for å fjerne skitt. Noen nye vannlåser kan enkelt demonteres og renses for hånd. Husk å sette en bøtte under når du skrur løs vannlåsen, så unngår du vannsøl i kjøkkenskapet. Vannlås til bad rengjøres lett i en bøtte med varmt vann og grønnsåpe.

Dårlig lukt på bad og kjøkken

Får du dårlig lukt i huset, kan det være verdt å sjekke vannlåsen. På kjøkkenet kan det samle seg matrester i vannlåsen, som kan begynne å lukte. Dette merkes spesielt hvis du har vært bortreist noen dager. Da er det lurt å rense vannlåsen for smuss og matrester for å slippe mer vond lukt. Dersom du over tid ikke bruker vasken, kan vannet i vannlåsen fordampe. For å unngå at kloakkgass siver opp er det derfor viktig ikke å la en vask stå ubrukt over lengre tid. Dersom en vannlås har gått tørr, kan du fylle den med vann igjen. Det er også mulig å installere en luktlås, som hindrer lukt fra å sive ut selv om vannet har fordampet.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen