Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00

Inr Maltilpasset

Alt om vannlås

Vannlås i sluk og avløp

En vannlås benyttes i sluk og avløp for å hindre at kloakkgass og lukt trenger opp fra rørsystemet. Vannlåser skal benyttes under alle oppvaskbenker og i utslagsvasker på kjøkken og i vaskerom. Du må ha vannlås på toalett, bidé og vaskemaskin. Sluk skal alltid være utstyrt med en vannlås. En klassisk vannlås skal hele tide være er fylt med vann. Det finnes også moderne vannlåser som ikke trenger vann for å forhindre dårlig lukt. Når vannlåsen blir montert på et sted hvor den vil være synlig i rommet, kan du vurdere en vannlås med en moderne design.

Vedlikehold av vannlås

For å unngå at vannlåsen fyller seg med skitt og avleiringer er det viktig å rense den minst et par ganger i året. Mange vannlåser har en plugg i bunnen, slik at du kan tappe ut vann og skitt. Enkelte nye vannlåser er konstruert slik at man enkelt  kan demontere hele vannlåsen og rense den. Bortsett fra rensing, krever sjelden vannlåser vedlikehold. For å unngå vannsøl bør du sette en bøtte under vasken når du renser vannlåsen.

Unngå dårlig lukt fra rørsystemet

Pass på å rengjøre vannlåsen jevnlig slik at den fungerer som den skal. I tillegg må du passe på at vannlåsen ikke går tørr. Det kan føre til at lukt fra rørsystemene kommer inn i boligen. Det er derfor viktig å bruke vannet i alle kraner jevnlig, slik at vannet i vannlåsen ikke fordamper og går tørr. Har du kraner som sjelden er i bruk vil det være fornuftig å investere i en moderne vannlås som ikke trenger vann. Vær oppmerksom på at en vannlås som er knyttet til en utendørs tappekran kan risikere å fryse. Det er derfor viktig å stenge for vannet til hageslangen før frosten kommer.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen