Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Egenskaper
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om vann/vann varmepumpe

Montering og vedlikehold

En vann til vann varmepumpe er et godt alternativ for deg som skal bygge ny bolig, eller for deg som ønsker å installere vannbåren varme i eksisterende bolig. Hvis du allerede har et system for vannbåren gulvvarme eller radiatorer, kan vann/vann varmepumpe også være et godt alternativ når du skal skifte ut varmekilden. En vann/vann varmepumpe er driftssikker med lang levetid, og gir lite eller ingen lyd fra seg, verken ute eller inne. Du anbefales å få hjelp av en fagperson for riktig og sikker installasjon. NB! Enova har gode støtteordninger for fornybar energi.

Vann til vann varmepumpe

En vann/vann varmepumpe gir god varme året rundt. Den henter energi fra en fornybar energikilde som for eksempel bergvarme, jordvarme, sjøvarme eller grunnvarme. Dette er kilder som holder en jevnere temperatur enn luften, noe som gjør den til den beste teknologien for energisparing. Du får igjen 3 til 4 ganger så mye varme som strømmen du tilfører. En vann til vann varmepumpe har en levetid på ca 20 år og vil som regel være nedbetalt i løpet av 8 til 12 år. En vann til vann varmepumpe er best egnet for deg som har et totalt energiforbruk på mer enn 30.000 KWh per år, og har et ønske om å installere vannbåren varmesystem i boligen.

Du vil se det på strømregningen

En vann/vann varmepumpe kan dekke opp til 80-90 % av din boligs energibehov. Det er kun på de kaldeste dagene du vil trenge en ekstra varmekilde. Dette kan for eksempel være å bruke elektrisitet integrert i varmtvannstanken. Med få ekstra kalde dager i året vil dette utgjøre en minimal del av totalforbruket. I følge beregninger fra Enova er det sannsynlig at du kan redusere dine strømkostnader med opp til ca 45 %. For en bolig som normalt ville ha brukt 30 000 KWh i året vil dette gi en stor årlig besparelse med nærmest en halvering av forbruket. Jo større boligen din er, jo mer vil du se besparelsen på strømregningen.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen