Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00

Inr Maltilpasset

Alt om sentralstøvsuger

Montering og vedlikehold

En sentralstøvsuger er enkel å montere både i nye og eldre boliger. Faktisk er systemet så enkelt at veldig mange velger å gjøre dette selv. En sentralstøvsuger til bolig, består hovedsakelig av en støvsuger, et røropplegg med inntak og en støvsugerslange. De fleste hjem trenger 1 – 3 inntak for å dekke hele boligen. Inntak kan plasseres i vegg eller i gulv og et inntak kan dekke opptil 65 – 75 kvm. Det anbefales å ha så få inntak som mulig, men pass på at støvsugerslangen når alle steder inntaket er beregnet for. Motoren og støvoppsamleren til sentralstøvsugeren plasseres helst i kjeller, bod, garasje eller på loft. Beam sentralstøvsuger som vi fører har trolig markedets beste selvrensende HEPA filter. Vi anbefaler å montere VacPan på kjøkken, bad, vaskerom og i gang. En VacPan fungerer som et «frisøruttak» hvor du enkelt kan koste støv og skitt rett inn i støvsugeren uten å ta fram støvsugerslangen. VacPan monters gjerne i gulvlist eller i benkeplaten. Trenger du flere tips til montering får du dette på vår Fagmann blogg.

Velg riktig sentralstøvsuger

Når du skal kjøpe en sentralstøvsuger er det viktig å tenke over hvor mange inntak du trenger for å dekke hele huset. Husk å telle med VacPan inntak. Dersom du skal installere sentralstøvsuger for første gang må du huske å kjøpe rørpakke og slangepakke i tillegg til sugeenheten. Lag en tegning av røropplegget som går fra slangen til selve støvsugeren. Har du mange 90 graders bend vil du trenge en kraftig sentralstøvsuger. Vi fører Beam sentralstøvsuger som har et lydnivå  på 60 – 70 dB.

Beam Alliance 625 SB sentralstøvsuger passer best til leiligheter, rekkehus og mindre eneboliger. Beam Alliance 675 SC sentralstøvsuger passer utmerket til store leiligheter, rekkehus og eneboliger. Beam Alliance 700 TC sentralstøvsuger har en ytelse utenom det vanlige og passer til store eneboliger med mange inntak. Beam Platinum 385 sentralstøvsuger er vår bestselger gjennom mange år og brukes i store boliger og hos dem som stiller ekstra krav til sugestyrke. Beam Platinum 398 sentralstøvsuger egner seg for store boliger, barnehager og mindre kontorbygg. Beam CS 750 trenger ikke utblåsning og kan plasseres i f.eks klesskap. Passer ypperlig til hytter og mindre boenheter.

Fordeler med sentralstøvsuger

Med en sentralstøvsuger fra Beam har du en moderne husholdningsmaskin som er tilpasset en travel og moderne familie. Systemet har et selvrensende filter og du trenger aldri mer å bytte støvsugerposer. En sentralstøvsuger gir bedre inneklima og gjør det enklere å holde boligen ren for støv. Den fjerner alt støv fra oppholdsrom, og støvet sendes direkte til støvbeholderen. Utblåsingslufta og «støvsugerlukt» føres ut av huset. Dette kan være av stor betydning for allergikere. Sentralstøvsugeren fjerner 100 % av all svevestøv, midd, pollen og andre allergifremkallende støvpartikler. Kliniske tester viser at en sentralstøvsuger minsker allergisymptomer med 40  - 60 %. En sentralstøvsuger gjør det i tillegg enklere å støvsuge hele huset. Det er lettere å bruke en enkel støvsugerslange enn å dra med seg en vanlig støvsuger under rengjøring. Har du VacPan montert i gulvlister og benkplaten der hvor det er mye rusk og støv, blir renholdet enda enklere. Ved rett montering av sentralstøvsuger er den helt stillegående. Montert sentralstøvsuger gir lavere driftskostnader enn en vanlig støvsuger, og har i tillegg en positiv effekt på boligens verdi ved salg.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen