Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Farge
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om rørklammer

Festesystem med klammer

Klammer brukes for å feste rør og slanger. I rør i rør systemet brukes klammene til å låse varerøret fast til bygningskonstruksjonen uten å skade rørene. Det er lurt å bruke klammer fra samme leverandør som rør-i-rør systemet, da disse er tilpasset hvert enkelt system. Riktig klamring er viktig for å oppfylle kravene til et rør-i-rør system.

Hvor skal det klamres

Varerøret skal festes i veggkonstruksjoner med klammer, fikseringsklemmer eller rekkeklammer. I betong benyttes det festetråd. Varerøret fikseres for å forhindre støy fra trykkstøt, i tillegg forenkler det utskifting av pex rør. Når røret legges på eller under bjelker skal røret klamres til hver bjelke. Når varerøret legges i betong skal rørene festes til armeringen med strips. Ankerklammer skal benyttes ved påstøp. Klamring av varerørene er viktig for enkelt utskifting senere.

Hvordan skal det klamres

Avstanden mellom klammene skal ikke overstige 0,6 m på rette rørstrekk. Klamring er særlig viktig før og etter en retningsforandring og i senter av en bøy. Ved alle bøyer skal det brukes minst 2 klammer så nært bøyen som mulig. Ved 90 graders bøy skal det benyttes 3 klammer. En på hver side av bøyen og en midt i bøyen. Klamring må også gjøres der varerøret passerer gjennom en vegg, et bjelkelag eller et veggskap. Ca 15-30 cm før et fordelerskap eller en veggboks bør varerøret klamres. Det er også viktig med god klamring av fordelerne i fordelerskapet. Dette for å unngå bankelyder ved hurtig avstengning av tappekranen.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen