Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Egenskaper
Farge
Materialer
Størrelse
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om pe rør

PE rør

PE rør er rør av polyetelen, som er den mest brukte av alle plasttyper. PE rør brukes som vann og avløpsrør og har høy fleksibilitet, strekkfasthet, lang levetid, lav vekt, god slagfasthet og korrosjonsbestandighet. PE-rør kan legges i sjø, innsjø, i elv, i grøft med ustabile grunnforhold, i grøft med gode grunnforhold eller i klammer ved åpen montering. PE-rør kan skjøtes sammen til lange lengder, eller skjøtes for å endre lengderetningen og legge inn bend.

Bruksområder for PE rør

Plast er av de mest bestandige materialene som kan benyttes i rør i grøft. Ingen stoffer som forekommer naturlig rundt nedgravde rør bryter ned materialene. PE rørene har derfor et stort spenn av bruksområder da de kan benyttes som sjøledning, landledning, gravd ned på frostfri dybde, og til industrielle formål der kjemikalieresistens er viktig. De brukes som vann– og avløpsledninger og pumpeledninger.

Tilbehør til PE rør

For å skjøte PE rør brukes forskjellige typer koblinger. Pass på at tilbehøret har samme dimensjon som selve røret du skal skjøte. Du kan skjøte inn en albue, som gir en 90 graders vinkel. Med en union legger du en overgang fra en ett rør til et annet i lengderetningen. Et T-rør er ut som en T, og sørger for tilkobling av rør fra tre kanter.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen