Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Egenskaper
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om luft/vann varmepumpe

Montering og vedlikehold

Med luft til vann varmepumpe kan du varme opp både vann og bolig. Når du skal montere varmepumpesystemet vil det være lønnsomt å få hjelp av fagfolk. En installatør med god kunnskap om luft til vann varmepumper vil kunne sørge for mest mulig effekt og besparelser fra din varmepumpe når den er i bruk. Installatøren vil gi deg tips om den beste plasseringen av utedelen til varmepumpen. Innendørsenheten kommer i form av et styreskap. Dette tilpasses ditt behov for oppvarming for maksimal energibesparing. For at anlegget ditt skal være så stabilt som mulig må det dimensjoneres riktig i forhold til husets oppvarmingsbehov. Husk at en luft til vann varmepumpe ikke vil kunne dekke hele oppvarmingsbehovet på de kaldeste vinterdagene. Det er derfor viktig å ha en alternativ varmekilde i tillegg til varmepumpen.

Luft til vann / væske varmepumpe

En luft til vann/væske varmepumpe er et godt valg av energikilde til vannbåren varme. Dette gjelder enten du allerede har vannbåren varme i huset, eller ønsker å montere vannbåren varme i din bolig. En luft til vann/væske varmepumpe kan dekke behovet for både oppvarming og varmt vann store deler av året. Kun på de kaldeste dagene i løpet av vinteren må du bruke tilleggsvarme. Luft/vann varmepumper henter energien fra luften ute og avgir varme til radiatorer, vannbåren gulvvarme eller konvektorer. En luft/vann varmepumpe har en levetid på ca 15 år og beregnet nedbetalingstid på 6-10 år i form av besparelser på strømregningen.

Bedre inneklima

Med vannbåren varme i boligen, i kombinasjon med en luft til vann varmepumpe vil du både få et behagelig inneklima og spare miljøet. Det blir en god og jevn varmefordeling i hele boligen. Vannbåren varme er anbefalt av Norges astma– og allergiforbund for best mulig innemiljø i boligen. Staten gir støtte til kjøp og installasjon av luft til vann varmepumpe. Ta kontakt med Enova for mer informasjon om støtteordninger. Sjekk også med din kommune for eventuelt støtte derfra, enkelte kommuner gir tilsudd til luft/vann varmepumper.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen