Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om luft/luft varmepumpe

Montering og vedlikehold

Luft/luft varmepumper kan monteres i de fleste typer boliger. Den er mest effektiv i boliger med åpen romløsning. Monteringen krever kun små inngrep, og investeringskostnadene er lave sett i forhold til besparelsen. Med en beregnet levetid på ca 10 år vil du ha nedbetalt investeringen i løpet av 3-6 år i form av lavere strømregninger. Innedelen til varmepumpen bør installeres i nærheten av der du oppholder deg mest. Går boligen over 2 plan, bør innedelen plasseres i underetasjen nær trappene. Har du en stor bolig vil det være en fordel å installere flere varmepumper. Utedelen av varmepumpen må plasseres minst 1/2 meter over bakken, gjerne på en mur eller montert på vegg. Den bør også installeres i god avstand fra både naboens og eget soveromsvindu på grunn av støy. Følg monteringsanvisningen nøye og be eventuelt fagfolk om hjelp hvis du er usikker. Husk at jevnlig rengjøring av filtrene i varmepumpen er viktig for å få god effekt.

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpe er den som er mest vanlig å se i Norske hjem. Hvis du bruker elektrisk oppvarming til din bolig, vil en luft/luft varmepumpe være et godt valg. Monterer du en slik varmepumpe kan du fjerne panelovner og annen elektrisk oppvarming som tar verdifull plass i boligen. De beste varmepumpene vil kunne gi deg en behagelig varme inne selv om gradestokken ute synker ned til minus 25 grader. På de kaldeste dagene kan det likevel hende du må bruke tilleggsvarme. Med en luft til luft varmepumpe får du opp til 2 til 3 ganger så mye varme som den strømmen du tilfører.

Bedre inneklima

Med en luft/luft varmepumpe vil du få et behagelig inneklima. Varmepumpen sørger for en jevn god temperatur om vinteren, og på sommeren kan du bruke den som aircondition. Det gir en behagelig innetemperatur også om sommeren. Du kan styre temperaturen enkelt med en fjernkontroll og programmere den slik at varmen blir optimalt fordelt når du ønsker det. En varmepumpe inneholder filter som renser luften. Dette gir et bedre inneklima uten støv og partikler som vanlig elektrisk varme eller fyring avgir. Vær oppmerksom på at det er forskjell på kvaliteten på ulike varmepumper, slik at ikke alle modeller gir like god luftrensing eller oppvarming.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen