Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Farge
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om lekkasjestopper

Montering og vedlikehold

Montering av lekkasjestopper skal utføres av autoriserte rørleggere. Elektriske komponenter og strømledninger må monteres av elektriker. Fuktfølere monteres på særlige kritiske punkter som for eksempel vaskemaskiner, innbyggingssisterner etc.  Eventuelle batterier til lekkasjestopperen skal skiftes ut en gang i året eller i henhold til leverandørens anvisning. En funksjonstest skal uføres minimum 1 gang i året. Det samme gjelder aktivisering av magnetventilen.

Lekkasjestopper

I alle rom med vanninstallasjoner som mangler sluk og tanntett gulv er det et krav om bruk av lekkasjestopper. En lekkasjestopper hindrer ikke en vannlekkasje i å oppstå, men den kan effektivt redusere følgene av en vannlekkasje. Lekkasjestopperen monteres i eller omkring vannførende installasjoner. Hvis en lekkasje oppstår, registrerer lekkasjestopperen dette raskt og stenger automatisk vanntilførselen fra skadestedet. De beste lekkasjestopperne er basert på fuktføler. Vannet stenges da automatisk i løpet av sekunder og dekker hele området hvor fuktfølere er plassert ut.

Lekkasjestopper med varsler

Enkelte lekkasjestoppere varsler med lyd– eller lyssignal når vanntilførselen stenges. Det finnes lekkasjestoppere som overvåker hele sanitærinstallasjonen, og lekkasjestoppere som kun overvåker utvalgte deler av den. En lekkasjestopper med varsler må ikke forveksles med en lekkasjevarsler. En lekkasjevarsler gir kun et varsel om at vannlekkasje er oppstått, men stenger ikke av vannet. Det er kun lekkasjestopperen som oppfyller myndighetenes krav.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen