Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Farge
Materialer
Størrelse
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om kobberrør

Kobberrør

Kobberrør skal primært benyttes i en åpen rørinstallasjon. Det er enkelt å legge en ny vannledning, for eksempel til en servant eller et klosett. Kobberrør får du i hele lengder, som bend, albu, platealbu og som t-rør. For å skjøte kobberrør brukes blant annet muffe, union, overgangsnippel, nippelmuffe og overgangsmuffe. Pass på at tilbehøret har samme dimensjon som selve røret du skal skjøte. Når du skjøter glødet kobberrør skal du bruke støttehylse ved bruk av klemringskoblinger. Da får du et tett og holdbart resultat. Unngå å legge kobberrør i utvendig vegg. Vann som fryser vil utvide seg og kobberrøret som er lite elastisk, vil sprekke ved volumutvidelse.

Kobberrør i gamle hus

I mange gamle hus er det kobberrør som utgjør rørsystemet i huset, og dersom rørene ligger inne i veggen vil det være vanskelig å oppdage en lekkasje i rørene før det er for sent. Det er skjøter, koblinger og vannrør av kobber som får lekkasje oftest. For sikker rørinstallasjon i veggen anbefales derfor rør-i-rør systemet. Har du et gammelt kobberrør system som ennå ikke skal skiftes ut, er et alternativ er å installere lekkasjestoppere. Det er et sensorstyrt utstyr som overvåker alle vanninstallasjoner. Det stopper ikke en lekkasje, men den vil varsle deg om lekkasjen, og vil derfor kunne begrense skadeomfanget.

Kobberrør og Pex rør

Har du høy temperatur på vannet i varmtvannsberederen anbefales det å montere kobberrør mellom tilknytningspunktet for varmtvannet og Pex røret. Kobberrøret tåler en høyere temperatur en Pex røret. Lengden på kobberrørert bør være  minst 0,5 meter. Ta hensyn til eventuell ekspansjon av Pex røret når dette kobles sammen med kobberrøret, og monter overganger som forhindrer bevegelse i kobberrøret. Det finnes forskjellige typer kobberrør, blant annet myke og middels harde forkrommede rør som passer til å bruke ved synlig røropplegg (leveres i ferdige lengder), og plastbelagte kobberrør i kveiler.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen