Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Prisnivå
terjan
0 - 1 uke levering
terjan
0 - 1 uke levering
terjan
0 - 1 uke levering
terjan
0 - 1 uke levering
loctite
1 - 2 uker levering
brødrene dahl
0 - 1 uke levering
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om hamp

Stry / Hamp

Stry er bearbeidet hamp som brukes til tetting av gjengede rør. Hampen vikles rundt gjengene og når rørene skrus sammen vil hampen tette eventuelle slark i sammenføyningen og hindre lekkasje. Det er viktig å legge hampen riktig ned i gjengene og ikke hampe for mye. Det kan føre til sprekk i rørdelen.

Hampens egenskaper

Hamp er et naturprodukt som er fremstilt av fibrene fra plantens stamme og egner seg meget godt til tetting. Hampen har en selvtettende egenskap ved at den utvider seg når den blir våt. Ved gjengetetting i anlegg med drikkevann, gass og varme- og kjøleanlegg er hamp godt egnet til bruk. Hamp sammen med pakksalve gir tette og fleksible skjøter og er meget økonomisk i bruk.

Slik gjør du det

Før du legger på hampen må du raspe gjengen slik at hampen ikke sklir. Dette gjør du med en tang eller en fil. Begynn å legge hampen på gjengen ytterst på rørenden og vikle hampen rundt med gjengene innover mot røret. Sørg for at hampfibrene ligger godt nede i gjengene. Dette vil tette bra, men husk å surre hampen slik at mutteren glir "med" hampen og ikke mot. Dette er viktig for å unngå at hampen surres opp igjen når rørene skrus sammen.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen