Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om gulvvarmefordeler

Montering og vedlikehold

Gulvvarmefordelere monteres som regel i et fordelerskap. Fordelerskapet kommer i flere størrelser tilpasset det gulvvarmesystemet det er behov for. Gulvvarmefordeleren inneholder alle nødvendige ventiler, beslag m.m. Alt som er nødvendig for å regulere et moderne gulvvarmeanlegg. Pass på at gulvvarmefordeleren passer til dimensjonen på ditt rørsystem. Følg monteringsanvisningen nøye. Er du usikker bør du ta kontakt med en autorisert rørlegger for å få jobben gjort forskriftsmessig.

Slik fungerer gulvvarmefordelere

For at varmtvannet skal strømme gjennom rørsystemet i gulvet er det nødvendig med en gulvvarmefordeler. Gulvvarmefordeleren består av en tur-fordeler og en retur-fordeler. Fra tur-fordeleren sendes varmtvannet fra varmekilden og ut i varmesløyfene i gulvet. Vannet returnerer til varmekilden via retur-fordeleren. En gulvvarmefordeler kan være sammensatt for 2 til 12 kurser. En kurs er koblet til et rørsystem. Det holder vanligvis med 1 kurs pr. rom. Er det et større rom kan det brukes flere kurser som kobles sammen mot en termostat.

Gulvvarmefordeler med vannmengdemåler

For enkel innjustering og ettersyn vil det lønne seg å installere gullvarmefordelere med vannmengdemåler.  Med en gulvvarmefordeler med vannmengdemåler (flowmåler) ser du hvor stor vannmengde som strømmer gjennom hver enkel kurs. Vannmengdemåleren har en skala fra 0 til 4,0 l/min. Ved å justere vannmengden vil du sørge for at vannmengden for hver kurs er riktig i forhold til rommet størrelse, varmebehov, gulvbelegg m.m. Hver kurs har sin egen reguleringsventil og innreguleringsventil. Det gjør at gulvarmeanlegget er i balanse og at alle rom får en god og tilfredsstillende oppvarming.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen