Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Egenskaper
Farge
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om fordelerskap tappevann

Montering av fordelerskap

Fordelerskapet må være plassert slik at det blir enkelt å montere og skifte ut fordelere og vannrør. Det må være lett å komme til avstengningsventilene i skapet ved behov.
Skapet skal være minimum 30 cm over ferdig gulv. Avstanden mellom fordelerskap og tappestedene bør være kortest mulig. Dette for å gjøre utskifting av rørene enklere. Fordelerskapet skal ha vanntett bunn, vanntette gjennomføringer og avløp til sluk via en siklemikk. Dersom fordelerskapet må plasseres i et rom uten sluk, må det utstyres med lekkasjestopper.

Lekkasjesikring

Sørg for at alle gjennomføringer i fordelerskapet er vanntette. Dreneringsrør fra skapet skal føres til rom med vanntett gulv og sluk. Dreneringsrøret skal kappes så nær bunnen av fordelerskapet som mulig. Ved eventuell lekkasje skal vannet renne uhindret til sluk. Bruk av lekkasjestopper anbefales også i fordelerskap med drenering til sluk. En lekkasjestopper stenger vannet automatisk ved lekkasje, noe som øker sikkerheten mot eventuelle lekkasjer ytterligere.  Det skal foretas en tetthetsprøving, med kontroll av gjennomføringer i fordelerskapet og rørsystemet før lukking av veggkonstruksjonen. Får du en sprekk i et av vannrørene vil vannet ledes tilbake til fordelerskapet hvor du kan se lekkasjen.

Merking

Det er viktig å utarbeide en plantegning eller skisse som viser hvor rørene er ført. Bruk merkeklips for å merke av de forskjellige kursene. Merkeklips fås til både innerør og ytterrør. Bruk merkeklips som passer til dimensjonen på ditt rørsystem. Kursene i fordelerskapet skal merkes med hvor de leverer vann til. Det gir god oversikt over de forskjellige kursene. Installatør skal sørge for nødvendig dokumentasjon om hvordan forvaltning, drift og vedlikehold av rør-i-rør systemet skal uføres.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen