Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00

Inr Maltilpasset

Alt om drenering

Hold vannet borte med drenering

Drenering må til for å lede uønsket vann bort fra områder. Det er spesielt viktig å lede vannet vekk fra grunnmuren på boliger og bygg. Drenering må til for å forebygge skade på boligen og sikre en tørr kjeller med et sunt inneklima. Uten drenering vil nivået på huset under terrenget bli ubeboelig, med fukt og muggskader i grunnmur som må utbedres. Drensrør er et viktig virkemiddel for å fjerne uønsket vann.

Drensrør

Drensrørene som skal legges rundt huset, er av plast. De kommer i store ruller og er utstyrt med en masse små hull som vannet lett kan sive inn gjennom. Er du usikker på dreneringen rundt huset er det viktig å få hjelp av en fagmann. Det gjelder enten du skal drenere rundt en ny bolig eller fornye dreneringen. Alle hus har et opplegg for å frakte vekk vannet, men dette opplegget har en viss levetid, og må fornyes etter ca 50 år, alt etter hvor godt det er bygget. Er det på tide å fornye dreneringen for din bolig?

Vann fra takrenner

Vann fra taknedløp kan være en vanlig årsak til fuktskader. Det kan i perioder komme mer vann via takrennen enn det som er forsvarlig. Dette vannet må derfor ledes bort var husveggen slik at det ikke siver ned langs kjellerveggen. Dette gjøres i eget rørsystem, for eksempel ved å koble til et fleksibelt rør på utløpet fra takrennen og før røret langt vekk fra husveggen.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen