Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om brannsluknings­apparat

Brannslukningsapparat for bolig

Det er et krav om at du skal ha minst et brannslukningsapparat eller en husbrannslange i boligen. Godkjent brannslukningsapparat for bolig er enten 6 kilo ABC pulver eller 9 liter skum. Mest utbredt er ABC (ABE) pulverslukkere. Har du et gammelt brannslukningsapparat må det sjekkes og kontrollers. Du som boligeier er selv ansvarlig for å inspisere og sørge for vedlikehold av ditt brannslukningsapparat. Brannslukningsapparatet skal være lett tilgjengelig og godt synlig i boligen. Bruksanvisningen skal være leselig og vende ut i rommet.

Vedlikehold av brannslukningsapparat

Brannslukningsapparatet skal inspiseres fire ganger hvert år. Dessuten skal apparatet til kontroll hvert femte år og service hvert tiende år. Du sjekker om ditt brannslukningsapparat er kontrollert ved å se på etiketten på apparatet. Der skal det stå når apparatet sist ble kontrollert og godkjent. Er det ingen etikett på ditt apparat, og det stor sannsynlighet for at det er på tide med en kontroll. Unnlater du å sørge for dette, kan det få følger i en eventuell forsikringssak. Det kan medføre avkorting i forsikringsutbetalinger dersom det er en årsakssammenheng mellom en eventuelt ubrukbar håndslukker og det at brannen ble stor.

Typer brannslukningsapparat

Du får flere typer brannslukningsapparat. Det vanligste er pulverapparat, men det finnes flere typer brannslukningsapparat som gir god tilleggesikring. En 9 liters skumslukker er godkjent for bolig. Du kan i tillegg ha en co2 slukker, branntepper og spesialslukkere. Hos oss får du et komplett utvalg av brannslukningsapparat. For å kunne slokke småbranner raskt kan det være kjekt å ha slukkeskumapparat som er like enkle å bruke som hårspray. Dette er små og hendige slukkemiddel som kan tas med i tursekken, på båten eller i bilen. Eller som en ekstra sikkerhet på kjøkken eller andre rom i boligen.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen