Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om brannslange

Brannslange

Vi fører brannslanger som er godkjent for boliger. Brannslangen leveres på kveil, med eller uten skap, og har opp til 30 meter slange. Der hvor det er tilgang på slokkevann, bør det installeres en brannslange. Antall og plassering må være slik at alle rom i boligen dekkes på en tilfredsstillende måte. Brannslangen kan monteres under benken på kjøkkenet eller på bad/vaskerom. Brannslangeskap må ikke plasseres i trapperom. Gode husbrannslanger kan vare i mange år, men de krever tilsyn. Kranene bør prøves jevnlig for å sikre at de ikke har satt seg fast. Sjekk slangen og koblinger hvert kvartal for sprekker og tetthet.

Bruk av brannslange

En brannslange for boliger er enkel i bruk for personer i alle aldre. Så lenge det er vann i slangen virker husbrannslangen som en vanlig hageslange. Skru først på kranen slik at slangen fyller seg med vann og trekk ut så mye slange du trenger for å nå fram til brannstedet. Sørg alltid for å ha en rømningsvei. Reguler vannstrålen med dysen og sikt strålen rett inn mot kjernen av brannen. Ikke bruk brannslangen til annet enn det den er ment for.

Slokke med brannslange

Vann som slukkemedium er godt egnet mot de fleste typer branner som kan oppstå i boliger, med unntak av brann fra oljeprodukter, fett og smør. Du kan slokke brann i elektriske apparater med vann. Dette gjelder for elektriske apparater som er koblet til 220v anlegg, som er vanlig for boliger. Det er likevel en fordel å stenge av hovedsikringen hvis du har mulighet til det. Med en brannslange har du ubegrensede mengder å slokke med. Vannet vil også kjøle ned omgivelsene slik at spredning av brannen kan begrenses. Vann må ikke benyttes til å slokke i anlegg med elektrisk høyspenning.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen