Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Produsent
Prisnivå
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om avløpsåpner

Norenco avløpsåpner mot tette rør

Den enkleste måten å bli kvitt tette rør på er å bruke flytende avløpsåpner. Vi har bare gode erfaringer med Norenco avløpsåpner som trenger gjennom vannet og løser opp der det er tett. Den finnes i flere varianter, slik at du må velge den som tar hånd om ditt problem på best mulig måte. Enten det er kjøkkenvasken, dusjen eller andre steder det har gått tett. Den er skånsom mot rørene, og vil forhindrer at rørene tetter seg raskt igjen. Du blir også kvitt illeluktende bakterier med Norenco avløpsåpner.

Fjern blokkering uten kjemiske midler

Er du opptatt av miljøet vil du kanskje unngå å bruke kjemiske midler til å åpne tette avløp. Når rørene har tettet seg kan det være nyttig med en avløpsåpner i form av en god gammeldags vakumpumpe. Den bruker du ved å dytte den ned over avløpet og trekker tilbake så hardt du kan. Har proppen som tetter rørene satt seg fast langt nede i rørene, kan den fjernes med en stakefjær. En stakefjær er en avløpsåpner i form av en lang ”snor” av fjærstål med en kule på toppen. Den skal tres inn i røret for å ødelegge det som er årsaken til proppen. Er du usikker på hvordan du skal bruke denne bør du overlate jobben til en rørlegger, slik at du ikke ødelegger rørene. Det kan bli en kostbar affære hvis du må bytte ut rørene etter feil bruk av avløpsåpner.

Hvordan forebygge tette rør

Tenk på hva du skyller ned i vasken, så slipper du kanskje å bruke avløpsåpner. Flytende fett og matrester kan føre til at rørene tetter seg. Varmt matfett som stivner i rørene, danner lag med fett som etter hvert kan føre til tette avløp. For å unngå dette kan du la gryten med fett stå til fettet har stivnet og blitt kaldt. Fettet skrapes ut og kastes i søpla, før du vasker gryten i varmt såpevann. Kaffegrut skal også i søpla, og skal ikke skylles ned i vasken. For å unngå at matrester og små objekter setter seg fast i avløpet er det viktig å bruke en rensesil som stopper dette før det havner i avløpet. Hell gjerne kokende varmt vann i kummen ofte. Det bidrar til at fettansamlinger løser seg opp og du vil unngå at det blir en propp og tette rør.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen