Kurv Navigasjon Søk
Kurv
Gratis frakt
Eksp. gebyr kr. 99,-
Åpent kjøp
30 dager
Få råd og veiledning 55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Tilpass
Kundeservice
55 98 87 50
Hverdager kl. 08.00 - 17.00
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin
Facebook Google+ Twitter E-post Linkedin

Inr Maltilpasset

Alt om avfallskvern

Montering av avfallskvern

Avfallskvernen installeres under vasken. Den er enkel å installere selv, men les monteringsanvisningen nøye for å sikre riktig installasjon. Er du usikker på monteringen vil vi anbefale deg å benytte fagfolk. En avfallskvern er lett å vedlikeholde. Kobler du avløpsslangen fra oppvaskmaskinen til kvernen, vil kvernkammeret spyles rent med det varme vannet fra oppvaskmaskinen. Hvis din nye avfallskvern ikke har integrert vakumbryter for start/stopp må du huske å bestille dette samtidig med kvernen. Enkelte kommuner tillater ikke bruk av avfallskvern, så sjekk med regelverket der du bor før du går til innkjøp av en avfallskvern.

Bedre hygiene på kjøkkenet

Skyll problemene ned i avløpet. Matavfall skaper både mye søppel, vond lukt og gir grobunn for bakterier. Med en avfallskvern blir alle matrester kvernet opp til ørsmå partikler. Disse skylles ut via eksiterende røropplegg til septiktank og renseanlegg. Et effektivt hjelpemiddel som gjør at du blir kvitt matavfall enkelt og greit i avfallskvernen. Lukt fra matavfall blir ikke lenger et problem. Kildesorteringen forenkles og det gir et bedre miljø på kjøkkenet. Avfallsmengden reduseres vesentlig og selv søppeldunken ute blir mer eller mindre luktfri. En avfallskvern er en enkel, renslig og miljøvennlig måte å bli kvitt matavfallet på.

Slik fungerer en avfallskvern

En avfallskvern er enkel og trygg i bruk. Med kaldt vann mates det organiske avfallet ned i avfallskvernen. Der males det raskt opp til en finkornet masse. Dette føres med vannet ut i avløpssystemet og videre til renseanlegget. Når alle matrestene er kvernet opp, lar du vannet renne 5-10 sekunder for å skylle ut restene og spyle ut rørsystemet. Du kan male opp nesten alt organisk kjøkkenavfall: Frukt, grønnsaker, rekeskall, samt fisk– og kyllingben. I tillegg kan du male opp kaffefilter, tørkepapir og visne blomster. Matrester som ikke bør kvernes opp er langfibrede produkter, skjelltyper og store kjøttbein. Kvernen tåler heller ikke glass, metall, plast m.m. Når avfallskvernen ikke er i bruk fungerer vasken som en vanlig utslagsvask.

Vikingbad Tapwell Vedum Inr Dansani Damixa Aspen